Treballar amb Cloud Computing. És una acció viable per a les empreses?

Blog >>


Ja fa alguns anys que se sent parlar del Cloud Computing, i si bé moltes empreses ja han optat per treballar amb el conegut i anomenat “núvol”, encara n’hi ha moltes que prefereixen continuar treballant en entorn local. Segons dades de la revista Forbes, conclou que mica a mica el Cloud Computing s’anirà implementant a les empreses  i que a l’any 2020 mourà fins a 162.000 milions de dòlars. Caldrà veure, però, com evoluciona.

Implementar el sistema de Cloud Computing en una empresa no és una decisió fàcil, i si bé aquesta permet accedir als softwares i programes de gestió a través d’Internet d’una forma, en principi, fàcil i segura com si es tractés d’un servei més, encara són moltes les empreses que prefereixen invertir desenvolupant i instal·lant software a nivell local, és a dir, en els seus equips informàtics.

Durant els últims anys el Cloud Computing ha anat evolucionat i actualment el que fa és utilitzar Internet com a plataforma per oferir serveis de hardware i software en comptes de disposar d’equipament ubicat físicament a les empreses.

Tot plegat implica un canvi de paradigma i un canvi de mentalitat, que sovint algunes empreses els genera dubtes, sobretot a nivell de seguretat de les seves dades.

Però per entendre bé què significa el concepte de Cloud Computing, aquest s’ha d’entendre com que permet que tot el personal d’una companyia pugui accedir en qualsevol moment i des de qualsevol lloc al seu equip de treball i continuar treballant des de qualsevol punt en el que es trobi. Els serveis de Cloud Computing es divideixen en tres categories principals:

  • Plataforma com a servei (PaaS)
  • Infraestructura com a servei (IaaS)
  • Software com a servei (SaaS).

A l’hora de començar a implementar el Cloud Computing, una empresa pot decidir quin d’aquests serveis implementar, en funció de les necessitats de cada negoci.

Treballar amb Cloud Computing pot ser una opció valorable per algunes empreses, perquè presenten algunes avantatges que poden ser interessant per a elles i que les faci decidir tirar endavant amb aquesta opció. Algunes de les avantatges són:

Reducció de costos

El Cloud Computing està pensat per contractar i pagar només pels serveis que s’adquireixin. En canvi, si es treballa a nivell local, es necessita adquirir l’equip adequat i contractar tècnics que en facin la instal·lació i gestió.

Flexibilitat

La flexibilitat i la mobilitat que ofereix aquest sistema és infinita, i permet treballar des de qualsevol lloc. Això permet dur a terme teletreball, cada dia més emprat en moltes empreses o tenir treballadors ubicats físicament fora de les oficines, però connectats al 100%. És imprescindible, però disposar d’una connexió ràpida a Internet que permetin obtenir actualitzacions en temps real de totes les operacions que es realitzin en cada estació de treball.

Escalabilitat

Amb el Cloud Computing escalar els serveis és fàcil, ja que permet obtenir espais d’emmagatzematge addicionals i/o noves funcions sempre que es necessiti. És tan “fàcil” com que el proveïdor d’Internet faci l’actualització requerida i en qüestió de minuts quedi resolt.

S’han acabat les còpies de seguretat

Treballar al núvol i emmagatzemar-hi la informació permet accedir a les dades en qualsevol moment i tenir l’accés garantit de que hi seran i que no se’n perdrà cap documentació. Els sistemes al núvol disposen d’uns sistemes de seguretat cibernètica que garanteixen la seguretat de les dades al 100%.

Millora de la col·laboració entre empleats

La Direcció de les empreses sempre busquen maneres d’incrementar el rendiment individual i d’equip. El Cloud Computing és una de les maneres més eficaces de millorar el rendiment de l'equip, ja que els treballadors poden compartir dades i col·laborar fàcilment en un mateix projecte des de diferents ubicacions i de maners simultània. A més, el Cloud Computing agilitza i elimina moltes tasques redundants o repetitives, com ara la reentrada de dades.

La implementació de la tecnologia Cloud Computing en una empresa no es tracta d’un canvi menor, de manera que si bé el més probable és que aporti una millor en el nivell d’eficàcia , productivitat i estalvi de costos, és important que les empreses eu vulguin fer el canvi l’enfoquin d’una manera gradual, estructurada i planificada i de la mà d’un equip expert, per tal d’evitar pèrdues de dades o d’informació primordial en el moment del traspàs.

Podeu demanar-nos més informació.

Tornar
Facebook
Google Plus
Twitter
Linkedin
Email