Sis consells per evitar ser afectat pel següent ciberatac

Blog >>


Ja han passat caris dies des de l'atac del virus WannaCry que va infectar milers d'ordinadors en empreses de desenes de països. Empreses com Renault van paralitzar la seva producció en diverses plantes a causa del virus, i els perjudicis econòmics són enormes. Aquest cop l'atac va ser dirigit a objectius concrets, però els experts adverteixen del perill potencial d'atacs massius que es propagarien fàcilment a través de xarxes sense les proteccions adequades.

Si fins ara no ho havies fet, ara és el moment de revisar la seguretat de la teva empresa. La progressiva sofisticació dels virus obliga a mantenir-se sempre en guàrdia, els sistemes que fins ara eren segurs pot ser que no ho siguin per a la següent generació de ransomware.

Des Inforber et recomanem les següents mesures de seguretat:

1. Realitzar auditories de seguretat periòdicament

Aconsellem el sistema de seguretat ZeedSecurity, que escaneja la xarxa i realitza un informe de riscos i recomanacions de seguretat de manera automàtica, ràpida i senzilla.

2. Instal·lar tallafocs

Els tallafocs, amb els serveis activats i actualitzats, proporcionen seguretat perimetral de correu electrònic, que filtra malware i spam, a més de proporcionar seguretat addicional contra hackers o intents d'accessos externs.

3. Actualitzar ordinadors obsolets

Substituir o apagar tots els ordinadors amb sistemes operatius obsolets, en els quals el fabricant ja no dóna suport, com Windows WP, Windows Server 2003, etc. Són forats de seguretat que els virus aprofitaran.

4. Actualitzar el programari i els antivirus

Instal·lar totes les actualitzacions i pegats de seguretat dels fabricants, tant en servidors com en ordinadors, i assegurar-se d’utilitzar antivirus adequats i actualitzats.

5. Reforçar el sistema de còpies de seguretat

El sistema de còpies de seguretat ha de copiar tota la informació de l'empresa en un suport aïllat de la xarxa per evitar la seva possible infecció. A més, les dades més crítiques haurien copiar-se a través d'internet de manera automàtica cada dia.

6. Involucrar a tota l'organització

Qualsevol usuari pot rebre un mail maliciós i ha de conèixer les regles bàsiques per detectar com fixar-se en el domini de l'emissor o passar el cursor sobre els enllaços. Si cal, consulta les o demanar ajuda als nostres tècnics.

Tot i que sovint no li donem importància, recorda que la seguretat de la teva empresa és la base perquè el teu negoci funcioni.

Tornar
Facebook
Google Plus
Twitter
Linkedin
Email