Servei de manteniment informàtic. La meva empresa el necessita?

Blog >>


Les empreses d’avui en dia, ja sigui una gran empresa, una PIME o fins i tot un autònom, necessiten utilitzar la informàtica per a la gestió i el desenvolupament del seu negoci. Per tant, és recomanable comptar amb un servei de manteniment i suport per poder seguir avançant sense impediments, ni problemes greus, amb l’empresa.

Les incidències informàtiques són habituals en el dia a dia dels negocis. Això suposa interrupcions de treball innecessàries, ja que alguns cops fins i tot, no es pot solucionar de manera immediata, fet que suposa una gran pèrdua de productivitat i competitivitat per les empreses, que s’acaba traduint en diners.

Segons un estudi de BCN Binary, consultora tecnològica especialitzada en l'estalvi de costos i augment de la productivitat, les empreses dediquen una mitjana de 100 hores l’any per empleat en la solució d'incidències relacionades amb la informàtica.

Per això, és important comptar, ja sigui de manera recurrent o puntual amb un servei expert en manteniment informàtic, que ens ajudi a detectar i evitar incidències com les que a continuació t’expliquem:

  1. Detecta incidències abans que es converteixin en problemes.

Mai saps quan pots tenir una incidència a l’ordinador. Els problemes poden aparèixer en qualsevol moment, fins i tot quan aquest és nou. Però, fent ús dels serveis de manteniment informàtics periòdicament, es poden evitar les incidències i organitzar-vos de manera que el vostre negoci no es vegi afectat.

  1. Evitar virus o malware.

Els ordinadors són molt vulnerables a virus o malware, softwares malignes, i cada vegada se’n creen més i de més destructius. N’hi ha alguns que el seu objectiu és ser una molèstia en el dia a dia i alentir el temps de processament de l’ordinador, però n’hi ha d’altres que poden infectar sistemes operatius sencers, arribant a comportar fins i tot pèrdua de dades de gran valor per a l’empresa i elevats costos en la seva recuperació.

Per tant, conservar els ordinadors en bon estat pot allunyar els virus o malware. El manteniment periòdic també us pot ajudar a garantir que el vostre programari antivirus estigui actualitzat i funcioni correctament.

  1. Accelera el funcionament del vostre ordinador.

Amb el pas del temps, els fitxers emmagatzemats a l'ordinador es poden desorganitzar i fragmentar, cosa que comporta un temps de càrrega lent i un accés endarrerit als programes i fitxers. A través del control de velocitat i l’optimització intel·ligent, es poden accelerar els temps de càrrega dels equips informàtics i cuidar aquestes pauses molestes que es produeixen quan s’està treballant i es necessita un accés ràpid i eficient als fitxers i programari.

  1. Maximitzeu l’eficiència dels programari.

Un altre motiu pel qual l’ordinador pot alentir-se amb el pas del temps és que el paquet de programari estigui ple i comenci a anar lent, i això, pot tenir un impacte negatiu en la productivitat de l’empresa. Aquest procés passa de manera pausada i al final l’usuari pot estar acostumat al problema i pensar que és normal. Per aquest motiu s’han de fer controls periòdics per assegurar que el programari funciona amb la màxima eficiència. Freqüentment, la solució és només una petita modificació de la maquinària o una neteja ràpida dels programes que ja no s’utilitzen. Però també podria ser un problema més greu, que si es detecta a temps, pot solucionar-se fàcilment.

  1. Evita la pèrdua de dades.

Tot i que la pèrdua de dades és infreqüent, si passa, pot causar molts d’anys al negoci. Quan l’ordinador comença a alentir-se, pot demanar un reinici del sistema que, en última instància, pugui desencadenar en dades perdudes.

Tanmateix, conservar l’ordinador ben mantingut disminuirà la probabilitat de la possible pèrdua de dades i les mantindrà segures.

Per tant, el manteniment informàtic dels sistemes d’una empresa és un element imprescindibles per a garantir la seguretat dels fitxers, dades i arxius, així com garantir al màxim l’optimització dels recursos i per tant, la productivitat del negoci. A més, tenir el manteniment informàtic al dia ens aportarà un estalvi en temps i diners en cas d’incidències.

Demana'ns més informació

Tornar
Facebook
Google Plus
Twitter
Linkedin
Email