El virus Lucky torna amb una manera offline en el qual és capaç de xifrar arxius fins i tot sense connexió

Blog >>


Locky ha estat en un dels ransomwares més perillosos fins que per fi es va posar a disposició de tothom un programari capaç de desxifrar els arxius bloquejats per aquesta amenaça sense haver de pagar els diners sol·licitats pels seus creats per al rescat. No obstant això, lluny d'aconseguir que això hagi suposat que ens oblidem de Locky, segons acaben de confirmar un grup d'investigadors del proveïdor de l'antivirus Avira, ja està en circulació una nova variant de Locky.

Com sol ser habitual en aquests casos, el ransomware torna amb capacitats millorades per evitar que els arxius xifrats no puguin ser recuperats fàcilment sense haver de passar per caixa i en aquesta ocasió amb una altra important novetat. I és que la nova variant de Locky afegeix un mecanisme amb el qual és capaç de començar a xifrar arxius fins i tot quan no pot sol·licitar la clau de xifrat als servidors de l'atacant perquè estigui fora de línia o algun tallafocs estigui bloquejant la comunicació.

És molt important tenir un bon antivirus actualitzat i un servei extern de filtratge i desinfecció de virus i de spam, a més d' un excel·lent servei de còpies externes de les dades dels teus sistemes PC, dispositius mòbils, servidors, etc. per a poder restablir aquestes dades en cas d'infecció. Inforber t'ofereix aquests serveis.

Tornar
Facebook
Google Plus
Twitter
Linkedin
Email