El control d'aforament: D'una solució a una necessitat en l'era de la nova normalitat

Blog >>


Una de les conseqüències de la situació causada per la crisi sanitària del COVID-19 és el canvi d'hàbits de consum i en les relacions socials que porta la "nova normalitat". Durant molt de temps les coses canviaran i una de les prioritats serà respectar les mesures sanitàries i de seguretat imposades per les autoritats, entre elles la distància mínima de seguretat entre persones. Això afectarà directament a la limitació de l'aforament en espais tancats o altres esdeveniments que habitualment congreguen multitud de persones.

Les últimes setmanes moltes empreses i organismes públics treballen per trobar la millor fórmula per acreditar la seguretat dels seus clients i empleats, d'aquí que el control de l'aforament s'ha convertit en una necessitat per a totes aquelles empreses que reuneixen gran nombre de persones en pocs metres quadrats o en superfícies delimitades.

Tipus de negocis que necessiten sistemes de control d'aforament

Són molts els tipus de negocis que necessiten sistemes de control d'aforament, però a grans trets, podem agrupar-los en tres blocs:

  • Locals d'ús comercial com supermercats, farmàcies, bars i restaurants, hotels, gimnasos, i establiments comercials en general.
     
  • Espais de reunió, treball o administracions públiques com a centres sanitaris, biblioteques, sales de conferències, sales de reunions, oficines, fàbriques,...
     
  • Espais i locals destinats a espectacles, esdeveniments culturals o activitats recreatives com cinemes, museus, teatres, estadis esportius, parcs d'atraccions, piscines, sales de festes,...

La seguretat en relació a la possibilitat de contagis per excés d'aforament, és ara per ara un element clau per a tots els actors involucrats com són gestors de l'espai, visitants i administració pública. L'equació a major aforament, major proximitat entre les persones i major risc de contagi és clara. Superar el límit d'aforament suposa una situació de risc abans de res per als assistents a qualsevol acte, i de vegades resulta difícil per als organitzadors aplicar mesures de prevenció. D'aquí la importància d'implementar un sistema de control d'aforament que garanteixi al màxim les mesures de seguretat per a les empreses i clients. En aquest sentit sorgeix la pregunta de què és un sistema de control d'aforament?

Els sistemes de control d'aforament

Un sistema de control d'aforament és una solució que permet delimitar el nombre màxim de persones que pot accedir a una determinat local o lloc. L'objectiu no és altre que el d'impedir l'accés de més persones un cop assolit el límit indicat. Aquesta eina és molt útil per portar un control d'afluència adequat en espais que alberguen gran tràfic de persones. Actualment, amb la situació provocada per la pandèmia de l'COVID-19, s'ha convertit en una eina essencial per a tots aquells negocis oberts al públic i que puguin tenir una afluència considerable de clients en el mateix espai de temps, o que simplement necessiten controlar l’aforament màxim per complir amb la normativa de seguretat post COVID-19 o anomenada "nova normalitat".

La tecnologia que ofereix el sistema de control d'aforament va més enllà de garantir la seguretat de les persones que treballen o accedeixen a un determinat lloc. Aquest tipus d'eina també permet regular de forma automàtica el nivell d'ocupació perquè no se superi el límit fixat, ofereix informació a temps real d'aforament i permet l'estalvi en costos de personal, així com l'augment d'eficiència en el control de l’aforament. A més, en alguns casos, permet tenir un registre oficial de les persones que accedeixen al lloc, així com comptabilitzar per a estadístiques de l'empresa. A més, les empreses que tenen aquest tipus de dispositiu implementat transmeten major confiança als seus clients, ja que augmenta la qualitat de l'activitat que es realitza protegint a les persones que hi participen, ja sigui un espectacle, l'accés a una piscina o comprar en un establiment comercial.

Però com en tot, no sempre és fàcil l'elecció de la millor solució, i per a les empreses és important comptar amb un proveïdor especialitzat que els assessori i els faciliti la informació del millor sistema de control d'aforament d'acord a les seves necessitats. HIKVISION, distribuït per Inforber Sistemes, és un fabricant de referència en solucions per a la indústria de seguretat que ha llançat una nova solució tecnològica per al control i la gestió de l'aforament molt flexible i capaç d'aportar gran valor afegit tant a petits establiments, com a grans projectes amb múltiples localitzacions. A més, gràcies a la intel·ligència artificial, és una solució amb una alta fiabilitat, de manera que aporta més seguretat.

En paraules de Pau Campos, Director Tècnic de HIKVISION Iberia, "A l'hora d'abordar el llançament d'una solució és important fer-ho des de la perspectiva de client, però també des de la de l'usuari final. En aquest sentit, la solució d'aforament de HIKVISION ofereix als establiments una solució que els permet adequar-se a la situació actual de màxima prevenció, mentre que per als usuaris finals suposa una major seguretat, i sobretot comoditat en el seu dia a dia, amb informació actualitzada d'aforament, que podran visualitzar en el mateix accés i en temps real ".

Està clar és que aquesta "nova normalitat" canviarà no només els hàbits de consum sinó també el disseny dels espais i la seva distribució per poder adaptar-se a les noves mesures de seguretat i a el nou escenari post COVID-19.

Si ho necessites, demana'ns més informació sense compromís.

Tornar
Facebook
Google Plus
Twitter
Linkedin
Email