Blog

Alerta amb els ERTO del COVID-19. Que no se't oblidi registrar la jornada laboral dels teus treballadors!


07/07/2020 - 15:19Inspeccions de Treball a les empreses per controlar possibles fraus en els ERTO del COVID-19

Des de fa diverses setmanes, el Departament de Treball de la Generalitat ha iniciat una sèrie d'inspeccions a les empreses que han aplicat un ERTO als seus treballadors com a conseqüència de la crisi sanitària causada per la pandèmia del coronavirus. L'objectiu no és altre que el de perseguir el possible frau que aquestes puguin fer, beneficiant-se indegudament de les mesures de suspensió o reducció de la jornada laboral.

Es dóna el cas que algunes empreses, tot i realitzar un ERTO, obliguen als seus treballadors a continuar treballant, ja sigui en el lloc de treball físic o teletreballant, i a seguir prestant els seus serveis durant els dies o jornades que estan en ERTO i que haurien d'estar cobrant la prestació per desocupació.

Ampliar Informació

El control d'aforament: D'una solució a una necessitat en l'era de la nova normalitat


30/06/2020 - 13:30Una de les conseqüències de la situació causada per la crisi sanitària del COVID-19 és el canvi d'hàbits de consum i en les relacions socials que porta la "nova normalitat". Durant molt de temps les coses canviaran i una de les prioritats serà respectar les mesures sanitàries i de seguretat imposades per les autoritats, entre elles la distància mínima de seguretat entre persones. Això afectarà directament a la limitació de l'aforament en espais tancats o altres esdeveniments que habitualment congreguen multitud de persones.

Les últimes setmanes moltes empreses i organismes públics treballen per trobar la millor fórmula per acreditar la seguretat dels seus clients i empleats, d'aquí que el control de l'aforament s'ha convertit en una necessitat per a totes aquelles empreses que reuneixen gran nombre de persones en pocs metres quadrats o en superfícies delimitades.

Ampliar Informació

Teletreball, PIME i seguretat informàtica. Un caramel molt temptador per als hackers.


01/06/2020 - 14:53Els ciberatacs estan creixent i evolucionant durant aquesta pandèmia mundial. Atacs online on els més vulnerables i en conseqüència els més afectats han estat, són i seran les petites i mitjanes empreses. La ràpida i improvisada implementació de el teletreball com a mesura per frenar el contagi de l'COVID-19 ha enxampat desprevingudes moltes empreses, posant al descobert importants bretxes de seguretat informàtica.

Segons dades de la companyia russa de ciberseguretat Kaspersky Lab, les PIMES representen el 43% dels ciberatacs realitzats a la xarxa.

Ampliar Informació

Càmeres termogràfiques, termòmetres infrarrojos i sistemes de control d'accessos. Elements indispensables per combatre el covid-19 a les empreses.


01/05/2020 - 08:00Un cop més la situació d'excepcionalitat que estem vivint a causa de la pandèmia de l'coronavirus està provocant una crisi sanitària, econòmica i social sense precedents. Després de dues setmanes de confinament total, i un cop les autoritats sanitàries van considerar que el pic de la corba de contagis havia estat aconseguida, el govern va aixecar les estrictes mesures de confinament i restricció de l'activitat a serveis essencials i va donar pas a un pla de desconfinamiento , iniciat el passat 14 d'abril, en el qual es permetia la tornada a l'activitat laboral, per a treballadors i empreses que no poden desenvolupar la seva activitat laboral mitjançant el teletreball des de casa.

Ampliar Informació

Coronavirus. Està la meva empresa preparada per al teletreball?


02/04/2020 - 08:00La situació creada davant la pandèmia del coronavirus, i que ha obligat moltes empreses a enviar els seus treballadors a treballar des de casa, ha introduït de cop i volta la necessitat d'implementar un mètode de treball poc estès. Parlem del teletreball.

El teletreball, també conegut com a treball remot consisteix a exercir una activitat professional sense estar present físicament en el lloc de treball durant la jornada laboral.

Ampliar Informació